Renovatie van hellende daken

VCM-Projects, de renovatie-expert voor hellende daken

Als ervaren dakwerker voeren wij alle renovaties uit aan hellende daken: van de afbraak van het bestaande dak, dakpannen en leien, al dan niet asbesthoudend, tot de opbouw en volledige afwerking van uw (ver)nieuw(d) dak.

Ook al hebben steeds meer moderne woningen een plat dak, bepaalde stijlen en klassieke woningen vragen nog steeds een hellend dak. Of u nu kiest voor traditionele dakpannen, vlak of hol, voor leien, voor stormpannen of voor tegelpannen, wij leggen ze allemaal. 

Hoe gaan we te werk?

Voor we de renovatie van uw dak starten richten wij eerst de werf volledig in. Dit gaat van het plaatsen van stelling, bouwkraan en afvalcontainers tot het plaatsen van signalisatieborden met de nodige vergunningsaanvraag.

Bij uw dakrenovatie heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Wij helpen u graag bij die keuze.

Soorten dakbedekking:

Keramische dakpannen

worden gemaakt van gebakken (rivier)klei. Net als betondakpannen zijn ze leverbaar in een vlakke of gegolfde uitvoering. Kleidakpannen hebben een mooie, natuurlijke uitstraling, zijn kleurvast en zeer duurzaam.
De levensduur van keramische dakpannen
is zo’n 75 jaar.
De meest geplaatste soort dakpannen is
de klassieke Koramic stormpan 44.

De betonpan

is een dakpan die beton (cement en zand) als hoofdbestanddeel heeft. De naam sneldek is gegeven omdat de betonnen sneldekkers een grotere afmeting hebben dan de klassieke keramische pan. Zo wordt het dak sneller bedekt. Betonnen dakpannen hebben een levensduur van ongeveer 40 jaar.
Een voorbeeld van een betonnen dakpan is
de Göteborg van Creaton.

Leien: 3 soorten

  • Natuurleien zijn 100% natuurlijk en deze type dakbedekking heeft dan ook de kleinste ecologische impact. Natuurleien kennen een levensduur van meer dan 100 jaar.
  • Vezelcement- of kunstleien worden gemaakt uit cement, water, lucht en cellulosevezels. Deze leien zijn dan ook een goedkopere oplossing dan natuurleien.
  • Bitumen leien zijn een derde mogelijkheid en deze worden gemaakt van bitumen of teer. Ze zijn licht en flexibel .

Naast het volledig of gedeeltelijk renoveren van hellende daken kan u ook op VCM-Projects rekenen voor het voorzien van dakramen (Velux of Fakro) of dakkapellen. Uiteraard nemen wij ook de dakisolatie en het zinkwerk voor onze rekening.

Hebt u vragen, wenst u meer info of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons voor een afspraak op prijsbestek.

Ons team