Gevelbekleding op uw maat

 

VCM Projects plaatst alle types gevelbekleding:
hout, sidings,  Eternit, Rockpanel …

Ook gevelbekleding heeft net als uw dak en dakgoten een dubbele functie. Gevelbekleding kan uw huis een esthetische meerwaarde geven en daarnaast beschermt en isoleert het uw woning. De keuze voor de juiste gevelbekleding is afhankelijk van verschillende factoren: uw voorkeur naar uitzicht, uw budget en onderhoudsvriendelijk of arbeidsintensiever.

Uw gevel bekleden kan in verschillende materialen gebeuren:

  • Hout zoals ceder of steigerhout: hout geeft uw gebouw een volledig andere en natuurlijke look. U kan kiezen voor de naturel kleur van het hout of het hout schilderen.

  • Leien: deze zijn zeer gekend als dakbedekking maar kunnen ook gebruikt worden voor het bekleden van uw gevel. Ruitleien werden vroeger meer gebruikt als tijdelijke wachtgevel maar vandaag worden de leien ook geplaatst volgens halfsteensverband, dubbele dekking of dambordpatroon en dit in verschillende kleuren. Wij werken voornamelijk met Cedral World van Eternit.

  • Sidings: dit zijn panelen uit vezelcement. Ze zijn beschikbaar in tal van kleuren en structuren zoals houtmotief of vlak met een lichte structuur (Smooth). We werken hiervoor voornamelijk met materialen van Eternit: Cedral Lap, Cedral Click of Cedral Board. Deze producten worden onzichtbaar bevestigd aan uw gevel met schroeven.

  • PVC: uw gevel bekleden met PVC is een economische manier om uw gevel een nieuwe uitstraling te geven. Ook hierin zijn tal van kleuren en structuren mogelijk. Onze PVC-gevelbekleding is van Deceuninck Plastics. Standaard bestaan deze uit witte of bruine PVC planchetten en voorsponden. Naast het standaard aanbod is er ook een alternatief in een soort hardschuimproduct waarmee sidings worden geïmiteerd.

  • Gevelplaten: De naam zegt het zelf, dit zijn volle platen die gebruikt worden om uw volledige gevel te bekleden. Uiteraard zijn niet alle gevelplaten dezelfde. Zo zijn er gevelplaten vervaardigd uit vezelcement, uit harsen, uit houtvezel versterkt of uit steenwol. De meest gekende producenten voor gevelplaten zijn: Rockpanel, Trespa, Cedral board van Eternit. Deze kunnen volledig vlak “glad” zijn, of met een lichte structuur zoals “structuurlak” worden aangeleverd. Ze worden meestal geschroefd maar kunnen ook worden verlijmd.

Naast het bekleden van uw gevel zorgen wij uiteraard ook voor de gevelisolatie. Wist u dat u hiervoor beroep kan doen op premies? Op dit moment bedraagt de premie van Fluvius voor gevelisolatie € 30/m² voor gevelbekleding in combinatie met gevelisolatie. Zo wint u uw investering niet alleen terug door een lager verbruik maar ook door een financiële steun.

Wij helpen u graag bij uw keuze en staan u bij met advies. Contacteer ons vrijblijvend met uw vragen of voor een vrijblijvende offerte.

Ons team

Alle dakwerken en gevelbekleding

Renovatie van hellende daken

Renovatie van platte daken

Renovatie van dakgoten

Grote en kleine herstellingswerken