Lekdetectie voor uw daklek

Opsporen en herstellen van lekken aan platte daken, hellende daken, dakgoten, dakoversteken, waterafvoeren …

 

VCM Projects zoekt uw daklek op en herstelt uw hellend of plat dak waar nodig.

Regent het plots binnen? Geen paniek! Bel VCM-Projects en wij komen snel lang voor de detectie van uw daklek.

Uitgerust met ons lekdetectietoestel vinden wij de oorzaak van de ‘natigheid’ snel en zorgen wij voor een (tijdelijke) gepaste oplossing zodat de schade in uw woning beperkt blijft.

Vermoedt u een lek? Bel ons meteen!

Een lek in uw dak kan snel grote problemen veroorzaken in uw woning. Vocht gaat overal en dringt in alles door waardoor de schade snel verdere gevolgen kan hebben. Zo kan vocht in uw dakgebinte op termijn houtrot veroorzaken. Daarom is het belangrijk een lek snel op te sporen en de oorzaak op te lossen.

Omdat de oorzaak vaak niet gemakkelijk zichtbaar is, en omdat het zichtbare probleem niet altijd op de plaats te zien is waar het water of het vocht zichtbaar wordt, is de detectie van een lek vaak moeilijk. Daarom werken we bij VCM-Projects met een lekdetectietoestel. Zo is geen breekwerk nodig en gaan we geen extra schade toebrengen. 

Welke lekken kunnen wij detecteren?

Platte daken

Hellende daken

Dakgoten en afvoeren

Herstellingen

Hoe gaan we te werk?Als dakspecialist voor platte en hellende daken kunnen wij alle types lekken opsporen en herstellen. Zowel lekken op platte daken als lekken in hellende daken, afvoeren, dakgoten, dakdoorvoeren, binnengoten

De meest risicovolle plaatsen voor een lek, is waar het water blijft staan. Daarom zijn platte daken en goten vaak de boosdoener.

Hoe gaan we te werk?

Visuele lekdetectie

We gaan het dak, de goten, waterafvoeren … aan een visuele controle onderwerpen. Soms is het probleem meteen zichtbaar en kunnen we overgaan tot het herstellen.

Rooktest

Wanneer de visuele inspectie niets oplevert gaan we over tot de rooktest. Hierbij wordt een kleine opening gemaakt in de dakbedekking waarin rook wordt geblazen. Waar de rook ontsnapt, daar ligt het probleem. Soms komen zo meerdere problemen aan het licht die we dan uiteraard gaan noteren.

Tijdelijke of definitieve reparatie

Wanneer het lek gevonden wordt kan u kiezen voor een tijdelijke of definitieve oplossing. Een tijdelijke oplossing is niet altijd mogelijk bij grotere problemen. We maken steeds een correcte offerte voor aanvang van de werken en er is steeds een ploeg paraat om u snel te helpen en zo verdere schade te voorkomen.

is onderdeel van

Ons team

Alle dakwerken en gevelbekleding

Renovatie van hellende daken

Renovatie van platte daken

Renovatie van dakgoten

Grote en kleine herstellingswerken