Dakgoten en regenpijpen

VCM-Projects, uw dakwerker voor alle zinkwerken

Bij een mooi dak horen mooie dakgoten. Het zink- en koperwerk van uw huis kunnen een esthetische meerwaarde betekenen, naast hun belangrijkste taak: het afvoeren van water. U kan kiezen voor hanggoten of bakgoten. Wij helpen u graag bij uw keuze.

Hanggoten

Hanggoten zijn de meest traditionele goten. Deze bestaan in verschillende modellen: vierkant, rond of halfrond. En zoals de naam het zegt, hanggoten worden hangend aan het dak bevestigd. Hanggoten worden gemaakt in natuurzink, antrazink, quartz zink of in koper. Bij een hanggoot horen ook steeds goothaken, hiervoor verkiest VCM Projects steeds inox. De kleur is vrij te kiezen met als meest gekozen kleuren standaard inox of inox zwart geplastificeerd. Bij koperen goten gebruiken wij koperen goothaken. Zinken hanggoten gaan ongeveer 40 jaar mee, koperen hanggoten hebben een levensduur van ongeveer 70 jaar. De lengte van een levensduur van goten is wel grotendeels afhankelijk van de manier waarop ze gelast worden en of er al dan niet rekening werd gehouden met de uitzetting.

Bakgoot

De bakgoot is dan weer rechthoekig van vorm met een meestal platte bodem. Dit is de meest voorkomende soort goot in België en hoewel ze vaak gebruik wordt bij moderne woningen werd deze soort goot ook in de vorige eeuw vaak gebruikt.‍ Voor bakgoten wordt er meestal geopteerd voor zink of koper. In sommige gevallen kan er epdm aangebracht worden bij een binnengoot. Bij de plaatsing zorgen we steeds voor een duurzame afwerking. Een bestaande bakgoot kan worden bekleed in pvc, hout en cedral board, rockpanel, trespa … Ook hierin is de kleurkeuze uitgebreid.

Uiteraard kan u ook op ons rekenen voor het herstellen van uw bestaande dakgoten. Een lekkende dakgoot kan grote schade toebrengen. Zeker bij bakgoten kan de schade groot zijn waarbij de dakconstructie volledig kan wegrotten of er waterschade kan optreden aan uw plafond. Hierbij is het dus noodzakelijk dat de dakgoot op tijd vervangen wordt. Bij hanggoten is er minder gevaar in blijvende gevolgschade doordat deze goten buiten uw dakvlak hangen en zo dus enkel lekken op de grond.

Door de jaren heen is VCM Projects zich gaan specialiseren in het renoveren van daken en dakgoten. U kan bij ons terecht voor de renovatie van uw volledig dak of voor het vernieuwen van uw dakgoten en regenpijpen.

Hebt u vragen, wenst u meer info of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons voor een afspraak op prijsbestek.

Ons team